Răspuns :
Răspuns:
a) Continentul se află amplasat între Oceania, Oceanul Indian şi Oceanul Pacific de Sud.
c) Australia este a şasea ţară din lume ca mărime şi cel mai mic continent. Este, de asemenea, cea mai joasă şi mai plată întindere de uscat şi continentul cel mai secetos. Conţine mai mult deşert decât orice alt continent: două treimi din suprafaţă este aridă sau semiaridă. Are o linie de coastă foarte scurtă pentru o suprafaţă atât de mare: în afara Golfului Carpentaria şi a marelui Golf Australian, sunt foarte puţine golfuri de-a lungul totalului de 19.000 km de linie de coastă. Continentului îi lipsesc în mod evident formele de relief: nu există râuri mari, iar munţii sunt joşi. Cel mai înalt vârf australian, Vârful Kosciusko din Alpii Australieni de la graniţa dintre New South Wales şi Victoria are o înălţime de numai 2.228 m, mai puţin de jumătate din înălţimea Mont Blanc-ului.
d) 1)Relieful este axat pe arcul Carpaţilor. În centrul teritoriului se află Podişul Transilvaniei, înconjurat de lanţurile muntoase ale Carpaţilor Orientali, Meridionali şi Occidentali, la exteriorul cărora se întind, ca o treaptă mai joasă, podişuri şi câmpii, către care trecerea se face prin intermediul dealurilor subcarpatice.
2) Relieful petrografic este dezvoltat pe roci cristaline în Carpaţi şi Podişul Dobrogei. Relieful dezvoltat pe roci solubile reprezintă peste 20 % din teritoriul ţării, mai relevant fiind relieful carstic din aria carpatică. Tot în Carpaţi este specific şi relieful dezvoltat pe gresii şi conglomerate, în ariile de orogen, alături de care evoluează relieful vulcanic şi cel grefat pe roci metamorfice. Pe spaţiile mai joase se afla relieful dezvoltat pe argile, marne, nisipuri şi depozite leossoid.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Geografie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!