Rezolvare:
(4x²-3x-18)²-(4x²+3x)²=0
16x⁴+9x²+324-24x³-144x²+108x-(16x⁴+24x²+9x²)=0
16x⁴+9x²+324-24x³-144x²+108x-16x⁴-24x²-9x²=0
324-48x³-144x²+108x=0
12(27-4x³-12x²+9x)=0
12[9(x+3)-4x²×(x+3)]=0
12×[-(x+3)×(4x²-9)]=0
-12(x+3)×(4x²-9)=0
(x+3)×(4x²-9)=0
x+3=0
x=-3
Mod de rezolvare:
1. Extinde expresiile
2. Eliminată parantezele
3. Elimina numerele opuse; Redu termenii asemenea
4. Descompune expresia in factori
5. Descompune expresia in factori
6. Descompune expresia in factori
7. Folosește regula semnelor pentru înmulțire
8. Împarte ambele părți cu -12
9. Împarte in cazul posibil
10. Rezolva ecuația
11. Soluție
Sper că te-am ajutat, baftă! =))