Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Nu copiezi si ce scrie cu rosu, e baremul de punctare
Răspuns:
Ma=[E(-√2)+E(√2)]/2
E(-√2)=3+2√2; E(√2)=3-2√2 ⇒ Ma=3
Explicație pas cu pas:
- Descompunem expresia aplicand formulele
(a+b+c)²=a²+b²+c²+2ab+2ac+2bc
(a-b)²=a²-2ab+b²
- reducem termenii asemenea și obținem E(x)=x²-2x+1
- calculam E(-√2) si E(√2)
- găsim E(-√2)=3+2√2 și E(√2)=3-2√2
- media aritmetica a doua numere este egala cu semisuma numerelor
- astfel ca Ma pentru E(-√2) și E(√2) este egala cu [E(-√2)+E(√2)]/2
- calculam și obținem media aritmetica egala cu 3
Rezolvarea este in imagine.
Multa bafta!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!