Răspuns :
Răspuns:
Există cinci simțuri principale și fiecare constă din organe cu structuri celulare specializate, care au funcții precise și receptori specifici pentru stimuli. Toate aceste organe conțin celule care au legături cu sistemul nervos și, prin urmare, cu creierul. Sensibilitatea se încheie la nivelurile simple din celule și se integrează în senzațiile din sistemul nervos. Cele cinci simțuri sunt văzul (cel mai dezvoltat simț la om), auzul (al doilea cel mai dezvoltat simț), gustul, mirosul și simțul tactil. Acestea permit oamenilor să interacționeze la diferite niveluri cu lumea din jurul lor. Fiecare dintre aceste simțuri corespunde unui anumit organ al corpului: vederea este legată de ochi, auzul de urechi, gustul de gură, mirosul de nas, atingerea de piele.
Organele de simț sunt organele (ochii, urechile, gura, nasul și pielea) care le permit oamenilor să interacționeze la diferite niveluri cu lumea din jurul lor. Ele au fost esențiale pentru supraviețuirea omenirii și au fost clasificate în mod tradițional de către Aristotel (384 – 322 î.Hr.)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Biologie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!