Răspuns :
Animale pe cale de disparițiie:
1.Rinocerul negru
2.Ursul panda gigant
3.Antilopa gigantică Sable
4.Tigrul sumatran
5.Ghepardul asiatic
Ele dispar din cauza acțiunilor oamenilor, poluării aerului, schimbarea climei.
Animale pe cale de dispariție din R.M:
1.Nurca Europeană
2.Vidra
3.Liliacul cârn
4.Buha mare
5.Dropia mică
6.Acvila de stepă
7.Lebădă cântătoare
8.Cocostarcul negru
9 Șopârlă multicolora
10.Dihorul
11.Pisica sălbatică
12.Popândaul
13.Pelicanul comun
Pentru a evita dispariția animalelor
1.Nu poluam aerul
2.nu aruncăm deșeuri în lacurile din care animalele beau apă
3.mergem mai mult cu bicicleta
4.N7 vânăm animalele
1. Nurcă europeană – are blană în totalitate maro, cu excepția buzelor. Se hrănește cu viețuitoare acvatice, dar și cu păsări și mamifere mici.
2. Vidră – are blană lucioasă cu părul scurt și des. Se hrănesc cu broaște, pește, crustacei și alte nevertebrate acvatice.
3. Liliac Cârn – are blană aproape neagră cu nuanțe de gri și maroniu, aripile lungi și înguste. Se hrănește cu insecte și dăunătorii agricoli.
4. Buhă Mare – are penaj moale înfoiat, gât scurt, cap voluminos, ochi mari, cioc scurt. Se hrănește cu rozătoare sau insecte pe care le vânează noaptea.
5. Dropie Mică – are înălțime mică, gât semi-lung, cioc mediu. Se hrănește cu vegetație, fasole verde și mazăre, dar și insecte și mici nevertebrate.
6. Acvila de Stepă – pasăre de talie mare cu coada și vârful aripilor negricioase. Se hrănește cu animale mici, păsări și reptile.
7. Lebăda Cântătoare – penaj de culoare albă și picioare negre, ciocul galben, iar gâtul poziționat vertical, coada scurtă și boantă. Se hrănește cu vegetație din zona apei, dar și cu insecte, viermi, moluște, broaște.
8. Cocostârc Negru – penaj aproape complet negru, abdomenul este alb, picioarele și ciocul sunt lungi. Se hrănește cu pești, insecte, broaște, șerpi.
9. Șopârla Multicoloră – piele cărnoasă, îngroșată de culoare cafenie cu pete albe și negre, membre scurte. Se hrănește cu râme, muști, omizi.
10. Pelican Comun – penaj alb și vârful aripilor negre, ciocul lung și sub acesta se găsește o pungă galben – portocalie care le servesc drept plasă. Se hrănesc cu pești bolnavi sau izolați în bălți pe cale de disecare, dar și cu alte păsări și deșeuri menajere ale oamenilor.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Biologie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!