Răspuns :
Răspuns:
(x;y)={(-4;-3); (2;-9); (4;5); (10;-1)}
Explicație pas cu pas:
xy + 2x - 3y - 13=0
(xy+2x)-(3y+6)-7=0; (l-am scris pe -13=-6-7)
x(y+2)-3(y+2)=7
(x-3)(y+2)=7
7=(-7)*(-1)=(-1)*(-7)=1*7=7*1
(x-3)(y+2)= (-7)*(-1)
x-3=-7 și y+2=-1=> x= -4 și y=-3
(x-3)(y+2)=(-1)*(-7)
x-3=-1 si y+2=-7=> x=2 și y= -9
(x-3)(y+2)=1*7
x-3=1 și y+2=7=> x=4 și y=5
(x-3)(y+2)=7*1
x-3=7 și y+2=1=> x=10 și y= -1
(x;y)={(-4;-3); (2;-9); (4;5); (10;-1)}
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!