Răspuns :
Răspuns:
Din punctul meu de vedere autoportretul realizat, ne arată fiecare trăsătură în parte a chipului. Inima, pieptul, creierul, și părul asemănându-le cu câte ceva pe fiecare. Prin autoportretul creat de către autor, acesta vrea să surprindă fiecare detaliu semnificativ, care pe noi ne va ajuta în creare unei proprii imagini/păreri, asupra chipului, a inimi, a părului și al gândirii.
Nu este foarte dezvoltat, și nu știu dacă te va ajuta, sau am înțeles bine! Dar îl mai poți modifica dupa bunul plac. Sper că ți-am fost de folos măcar puțin!
Răspuns:
Eul liric isi realizeaza autoportretul intr-un mod destul de sobru, care pune accent pe trasaturile si construtia umana, valorizandu-le prin metoda simbolismului (de exemplu: inima, fiind ceea ce tine in viata omul este pusa in comparatie cu gamalia de chibrit, care este baza aprinderii focului covarsitor). De altfel, putem observa cum eul liric apeleaza la un echilibru dintre planul fizic si cel spiritual, scotand in evidenta modelul de perfectiune umana: inima, prin intermediul careia se emana emotia, nasul, gura si ochii fiind cele trei elemente ale placerii etc. Privind autoporterul dintr-un alt unghi, putem observa faptul ca, in plan spiritual, eul liric construieste universul asa cum el il vede.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!