Răspuns :
Răspuns:
Consider ca exista un conflict intre generații, in special daca discutam de generațiile sunt diferențele de vârsta sunt destul de mari. Este clar si normal sa existe puncte diferite de vedere asupra anumitor aspecte: vestimentație, mâncăruri, prietenii. Tinerii, adolescenții reacționează la anumiți stimuli externi. In momentul de fata, cea mai mare parte din comunicarea interpersonala se realizează prin intermediul aplicațiilor de socializare de pe smartphone, ceea ce inhiba relațiile personale, umane, firești. In acest context, anumiți părinți, pot condamna sau critica activitățile copiilor, astfel ca inevitabil se conduce la o degradare a relațiilor copil-mama-tata in cadrul familiei. Daca exista comunicare, explicații de ambele parți si multa înțelegere, atunci aceste discuții contradictorii pot fi evitate. Totodată, conflictele intre generații pot fi văzute si drept niste atuuri, niște beneficii pentru cei tineri, deoarece pot suplini lipsa lor de experiență cu maturitatea si experiența părinților.
In concluzie, cred ca aceste conflicte intre generatii trebuie vazute atat cu aspectele bune dar si din prisma aspectelor negative prin care se creează o limitare a relatiilor adecvate dintre parinti si tineri.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!