Răspuns :
(1+2+3....+13)-90
S = (1+2+3...+13)
S = (13x14):2
S = 182:2
S = 91
S-90 = 91-90 = 1
Am folosit suma lui gauss
Formula pentru suma lui gauss este: S = (n+(n+1)):2
S = suma
n = ultimul numar al sumei
n + 1 = ultimul numar al sumei + 1
:2 = impartit la 2
Răspuns:
-77
Explicație pas cu pas:
Pentru ° = putere
(1°+2°+3°...+13°)-90 = (1+1+1...+1)-90 = 13-90 = -77
Pentru ° = grade
(1°+2°+3°...+13°)-90 = (1+2+3+....+13)-90 =
= (1+13)·13:2 -90 = 14·13:2 -90 = 7·13-90 =
=91-90 = 1
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!