Răspuns :
Răspuns:
a+b=456
a-b=6xb
a=6b+b=7b
inlocuim pe a:
7b+b=456
8b=456
b=57
a=7x57=399
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
a = 399 ; b = 57
Explicație pas cu pas:
a + b = 456
a - b = 6·b => a = 6·b + b => a = 7·b
Inlocuim in prima ecuatie :
7·b + b = 456
8·b = 456 =>
b = 456:8
b = 57
a = 7·57 =>
a = 399
Verificare:
399 + 57 = 456
399 - 57 = 342
6·57 = 342 , corect
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!