Răspuns :
1. m(<ACB)=m(<ABC)=78°
m(<BAC)=180°-m(<ACB)-m(<ABC)=
=180°-2•78°=180°-156°=24°
2. m(<ACB)= m(<ABC)=65°
m(<BAC)=180°-m(<ACB)-m(<ABC)=
=180°-2•65°=180°-130°=50°
3. m(<ABC)=m(<ACB)
m(<BAC)+2•m(<ABC)=180°
42°+2•m(<ABC)=180°
2•m(<ABC)=138°
m(<ABC)=69°=>m(<ACB)=69°
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
------imaginea 1-----
m∡(ACB) = 78° , deoarece triunghiul ABC este isoscel
m∡(BAC) = 180° - 78°- 78° = 24°
------Imaginea 2-----
m∡(ACB) = 65° , deoarece triunghiul ABC este isoscel
m∡(BAC) = 180° - 65°- 65° = 50°
-----imaginea 3-----
m∡(ACB) = m∡(ABC), deoarece triunghiul ABC este isoscel
m∡(ACB) = (180° - 42°) : 2 => m∡(ACB) = 138° : 2 = 69°
m∡(ABC) = 69°
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!