Răspuns :
( 36:a+63:9):2=8
(36:a+7):2=8
(36:a+7)=8×2
(36:a+7)=16
36:a=16-7
36:a=9
a=36:9
a=4
Explicație pas cu pas:
(36:a+63:9):2=8
(36:a+7):2=8
(36:a+7)=8×2
36:a+7=16
36:a=16-7
36:a=9
a=36:9
a=4
(36:4+63:9):2=
(9+7):2=
16:2=
8
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!