Răspuns :
Răspuns:
a)-Aspect politic: "asigurarea aplicarii separarii puterilor in stat"
-Aspect economic: "dezvoltarea industriei si a comertului"
-Aspect cultural: "personalitati precum Mihai Eminescu,.."(adica ce are special in acea cultura)
b) Principiul separarii puterilor in stat semnifica un termen politic constituind un model de guvernarea tuturor statelor democratice de astăzi,folosit acest termen prima data de un francez a epocii Iluminismului Charles de Secondat.Cea mai normală separare a acestor puteri este cea tripartită, care se întâlnește la majoritatea națiunilor moderne, unde este vorba de puterile legislativă, judiciară și executivă.
c)Franta
Explicație:
ca explicatie :
-legislativ sau (Parlamentul) este una dintre cele trei puteri fundamentale independente și este însărcinat cu dezbaterea și aprobarea legilor în sensul conținutului și formei acestora, precum și cu controlul asupra executivului și judiciarului.)
-Judiciar(Rolul puterii judecătorești este de a interpreta și aplica legile în numele statului. Această putere se concretizează printr-o ierarhie de curți de justiție. În România, curtea supremă este Înalta Curte de Casație și Justiție.)
-Executivul (guvernul) se ocupă cu implementarea legilor în practică și cu administrarea birocrației de stat. În fruntea guvernului se află prim-ministrul. Rolul acestei puteri nu este emiterea legilor (rol al legislativului) și nici nu este interpretarea lor (rol al judiciarului). Guvernul însă poate propune legi spre aprobare de către legislativ.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Istorie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!