Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1,3*2,5 - (4,2 + 8,6) : 4 = 3,25 - 12,8 : 4 = 3,25 - 3,2 = 0,05
___________
(7,1 - 2,3*2) : 5 + 0,5 = (7,1 - 4,6) : 5 + 0,5 = 2,5 : 5 + 0,5 = 0,5 + 0,5 = 1,0
___________
(0,1^2 + 0,2^2) : 5 + (3 - 0,2*0,8) = (0,01 + 0,04) : 5 + (3 - 0,16)
= 0,05 : 5 + 2,84 = 0,01 + 2,84 = 2,85
_____________
10*{8 + 9*[0,5 + 0,2*(1,5 + 6 : 4)]} - 179
= 10*{8 + 9*[0,5 + 0,2*(1,5 + 1,5)]} - 179
= 10*[8 + 9*(0,5 + 0,2*3)] - 179
= 10*[8 + 9*(0,5 + 0,6)] - 179
= 10*(8 + 9*1,1) - 179
= 10*(8 + 9,9) - 179
= 10*17,9 - 179
= 179 - 179
= =
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!