Răspuns :
Explicație pas cu pas:
scoatem de sub radical si apoi facem calculele
[tex] \sqrt{20} = 2 \sqrt{5} \\ \\ \sqrt{45} = 3 \sqrt{5} [/tex]
[tex]2 \sqrt{5} + 3 \sqrt{5} - 3 \sqrt{5} = \\ \\ 5 \sqrt{5} - 3 \sqrt{5} = \\ \\ 2 \sqrt{5} [/tex]
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
√20 + √45 - 3√5 = 2√5 + 3√5 - 3√5 = 2√5
__________________________________
√20 = √(4×5) = √4×√5 = 2√5
√45 = √(9×5) =√9×√5 = 3√5
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!