Răspuns :
Răspuns:
de 3 ori
Explicație pas cu pas:
fie a>b>0
atunci
a+b=3(a-b)
a+b=3a-3b
4b=2a
a=2b
a+b=2b=b=3b
3b/b=3
cea ce era de asteptat, pt ca diferenta este egal cu b numarul mai mic; 2b-b=b
fie x și y cele două numere .
considerăm ( y ) cel mai mic număr.
( mai întâi rescriem matematic cerința ) .
( suma a două numere { x + y } , este de 3 ori mai mare { 3 * } decât diferența lor => { 3( x - y ) } ).
(neapărat x diferit de y , și x diferit de y diferit de 0) !!
rescriem :
x + y = 3( x - y ) <=>
x + y = 3x - 3y / - 3x
2x + y = - 3y / + 3y
2x + 4y = 0
2x = 4y / : 2
x = 2y
x + y = 2y + y <=>
x+y = 3y
considerăm ( y ) cel mai mic număr.
( mai întâi rescriem matematic cerința ) .
( suma a două numere { x + y } , este de 3 ori mai mare { 3 * } decât diferența lor => { 3( x - y ) } ).
(neapărat x diferit de y , și x diferit de y diferit de 0) !!
rescriem :
x + y = 3( x - y ) <=>
x + y = 3x - 3y / - 3x
2x + y = - 3y / + 3y
2x + 4y = 0
2x = 4y / : 2
x = 2y
x + y = 2y + y <=>
x+y = 3y
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!