Răspuns :
Răspuns:
4
Explicație pas cu pas:
[tex]5+(28:7-5) = \\\\5+(4-5) = \\\\5-1 = \boxed{4}[/tex]
5 + ( 28 : 7 - 5 ) =
mai întâi efectuăm ce este în paranteză.
mai întâi efectuăm operațiile de înmulțire sau împărțire din paranteză.
după calculam ce ne-a mai rămas în paranteză și după adunăm/scădem , înmulțim/împărțim ce nu este în paranteză cu rezultatul din paranteză.
5 + ( 28 : 7 - 5 ) =
5 + ( 4 - 5 ) =
5 + ( - 1 ) = + 4 .
mai întâi efectuăm ce este în paranteză.
mai întâi efectuăm operațiile de înmulțire sau împărțire din paranteză.
după calculam ce ne-a mai rămas în paranteză și după adunăm/scădem , înmulțim/împărțim ce nu este în paranteză cu rezultatul din paranteză.
5 + ( 28 : 7 - 5 ) =
5 + ( 4 - 5 ) =
5 + ( - 1 ) = + 4 .
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!