Răspuns :
Ai rezolvarea in poza de mai sus.Sper ca te-am ajutat.Mult succes in continuare.
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
8) (x-2)/(2x-1) = 8/5 <=>
5(x-2) = 8(2x-1) <=> 5x-10 = 16x -8 <=>
16x-5x = -10+8 => 11x = -2 => x = -2/11
9) (√(25/7) - √7 +3/√7 ) : √(4/7) =
[√25 / √7 - √7 + 3/√7 ] · [√(7/4) ] =
= [(√25 - √7 ·√7 + 3) / √7 ] ·[√(7/4) ] =
= (5 - 7 + 3)·√7 / (√7 ·√4) = √7 / (2·√7) = 1/2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!