Răspuns :
A(4, 3)
B(-2, -1)
Se rezolva cu ajutorul determinantilor.
AB: | x y 1| =0
|4 3 1|
|-2 -1 1|
x y 1
4 3 1
AB: 3x-4-2y+6+x-4y=0
AB: 4x-6y+2=0 |:2
AB: 2x-3y+1=0
ax+by+1=0
=> a=2 si b= -3
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
A(4,3) , B(-2,-1) ∈d
d: ax+by+1=0
4a+3b+1=0 4a+3b+1=0
-2a-b+1=0 (3) - 6a- 3b+3=0
.......................
-2a+4=0 a=2
-4+1=b b=-3
2x-3y+1=0
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!