Răspuns :
În acest volum apare nimeni altul decât dragul meu arogant detectiv, Hercule Poirot, care cu ”neobișnuita” sa atitudine de atotcunoscător va dezlega misterul. Ce mister? – ar fi întrebarea perfect logică. Misterul scrisorilor geloase l-am botezat eu. Deoarece soția doctorul Reidner, cel ce angajează o infirmieră pentru soția sa, infirmiera fiind cea care ne povestește toată încâlceala de evenimente atât ante, cât și post morții doamnei Rediner.Știu că o să mă urâți că am spus deja cine moare,dar cred că e destul de evident,ținând cont că acestă doamna pare sursa inevitabilelor atitudini și tensiuni dintre membrii expediției pe care soțul acesteia o organiza. Ea primește niște scrisori care au legătură cu trecutul acesteia care…vă zic doar atât e plin de patriotism. Plin ochi de ambele părți…
Fiecare membru care participă la dezgroparea trecutului istoric află printr-un curs de evenimente destul de tragic trecutul doamnei Reidner. Ce a împins-o la sinucidere? A fost sinucidere sau crimă? Cine a ucis-o?- și mai ales- De ce?
Deși sora, infirmiera ne povestește totul ea nu este atât de intrigantă ca victima. Aceasta din urmă fiind descrisă din două perspective diametral opuse. Cred ca e bună de dezbătut pentru multă vreme personalitatea dnei Reidner. Femeile din jurul ei cu excepția povestitoarei, o urăsc,s au măcar sunt invidioase, pe când bărbații…ei sunt la fel de ciudați ca și serpii, unii fug…alții atacă. Cert e că decedată avea un puternic simț al pisicii plăcându-i multe chestiuni mai puțin obișnuite. Veți afla de la Poirot mai multe despre dna de față, vi-l recomand ca lămuritor.
Încă de la început apar 3 mari ipoteze, ingenioase, întocmite de Hercule Poirot, dar care dintre cele 3 e corectă? 3 posibile, una reală. Care? Care? Care? O fi trecutul victimei, o fi personalitatea ei dispersată, o fi o slăbiciune de moment. Ce-o fi? Ce-o fi? O fi o victimă a propriei supra-aprecieri?
Mi-am frământat mintea mult și bine și nu i-am dat de capăt, iar la final am realizat că l-am bănuit și nu prea. Și-mi pare rău că tocmai el. Fiecare membru al expediției este pus într-o lumină absolut nefavorabilă de Poirot la un moment dat ca mai apoi să o întoarcă și să-l acuze pe următorul, ca ulterior să revină tot la primul.
Mi-au plăcut întotdeauna puzzle-urile, chiar de nu reușeam să le rezolv tot îmi plăceau, eram fermecată de misterul lor. O dragoste frumoasă, pură ,stranie și absolut nebună port pentru Agatha Christie și cărțile ei. Mi se pare corect să le citesc pe toate.
Crimă în Mesopotamia reprezintă un alt volum din șirul de cărți ale acestui geniu scriitoresc care m-a lăsat cum mă lasă deobicei. Ce pot face decât să mă las purtată de acest crud joc, de acest torent al misterului, singurul care mă sufocă dându-mi fericire…
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!