Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
3x^3 + 6x^2 + 3x = 3x(x^2 + 2x + 1) = 3x(x + 1)^2
________________
4x(x + 1) - 3(x + 1) = (x + 1)(4x - 3)
________________
4x^2 - (x - 1)^2 = (2x + x - 1)(2x - x + 1) = (3x - 1)(x + 1)
_________________
x^2 + 6x + 8 = x^2 + 2x + 4x + 8 = x(x + 2) + 4(x + 2) = (x + 2)(x + 4)
_________________
x^3 + 3x^2 - 4x - 12 = x^2(x + 3) - 4(x + 3) = (x + 3)(x^2 - 4)
= (x + 3)(x - 2)(x + 2)
_________________
x^3 + 2x^2 - 9x - 18 = x^2(x + 2) - 9(x + 2) = (x + 2)(x^2 - 9)
= (x + 2)(x - 3)(x + 3)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!