Răspuns :
- Amplificam (x+3)/5 cu 6
- (x+4)/6 cu 5
- (x-1)/3 cu 10
- (7x-4)/6 cu 5
Numitorul comul = 30 => Putem elimina fractia
Obtinem:
6x+18+5x+20 = 10x-10+35x-20
11x+38 = 45x-30
11x - 45x = -38 - 30
-34x = -68
34x = 68
x = 68/34
x = 2
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(x+3)/(5)+(x+4)/(6)=(x-1)/(3)+(7x-4)/(6)
6(x+3)+5(x+4)=10(x-1)+5(7x-4)
6x+18+5x+20=10x-10+35x-20
11x+38=45x-30
38+30=45x-11x
68=34x x=68:34=2
x=2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!