Răspuns :
Rezolvare
2^7:4^3+3^9×27^5:3^20+(3^1×2^4-4^2):2^3=
2^7:(2^2)^3+3^9×(3^3)^5:3^20+(3×16-16):8=
2^7:2^6+3^9×3^15:3 ^20+(48 - 16):8 =
2^(7-6)+3^(9+15):3^20 +32 :8 =
2^1+3 ^24 :3^20 +4 =
2 +3^(24-20) +4 =
2 +3 ^4 +4 =
2 +81 +4 =
83 +4 =
87
Răspuns :87
Răspuns: 87
[tex]\it 2^{7}:4^{3}+3^{9}\cdot27^{5}:3^{20}+(3^{1}\cdot2^{4}-4^{2}):2^{3}=\\\\ 2^{7} : (2^{2})^{3} +3^{9}\cdot(3^{3})^{5}:3^{20} +(3\cdot16-16):8 =\\\\ 2^{7} : 2^{3\cdot3} +3^{9}\cdot3^{15}:3^{20} +32:8 =\\\\2^{7} : 2^{6} +3^{9+15-20} +4 = \\\\2^{7-6} +3^{4} +4 = \\\\2^{1} +3^{4} +4 =\\\\2+81+4=\\\\\boxed{\it 87}[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!