Răspuns :
3x+4(y+2)=3
2(x+2)+2y=0
3x+4y+8=3
2x+2y+4=0/×(-2)
3x+4y=-5
-4x-4y=-4×(-2)
adunam si obtinem
3x-4x+4y-4y=-5+8
-x=3
x=-3
acum inlocuim intro relatie pe x sa aflam y
3x+4y=-5
-9+4y=-5
4y=4
y=1
solutia sist este (-3;1)
[tex]\it \begin{cases}\it 3x+4(y+2)=3\\ \\ \it 2(x+2)+2y=0\end{cases} \\ \\ \\ 2(x+2)+2y=0|_{:2} \Rightarrow x+2+y=0 \Rightarrow x=-(y+2)\ \ \ \ (*)\\ \\ 3x+4(y+2)=3 \stackrel{(*)}{\Longrightarrow}\ -3(y+2)+4(y+2)=3 \Rightarrow y+2=3 \Rightarrow y=1\\ \\ y=1\ \stackrel{(*)}{\Longrightarrow}\ x=-(1+2)\Rightarrow x=-3\\ \\ S=\{-3,\ 1\}[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!