👤

Se dă exerciţiul: -18: [3 + (-16 - 4: 2): 3]
A)După efectuarea calculelor din paranteza rotundă exerciţiul devine:
a)-18: [3 + (-18): 3]
b)-18: (3 +18: 3)
c)-18: [3+ (-14): 3]
B)După efectuarea calculelor din paranteza pătrată exercițiul devine:
a) -18: 3
b)-18: (-3)
c) -18:9
C)După efectuarea tuturor calculelor exerciţiul devine:
a)-6
b)6
c)-2​

COROANAAA!!!

va rooog repedee


Răspuns :

Salut.

Rezolvarea exercițiului:

-18 ÷ [3 + (-16 - 4 ÷ 2) ÷ 3] =

= -18 ÷ [3 + (-16 - 2) ÷ 3]

= -18 ÷ [3 + (-18) ÷ 3]

= -18 ÷ [3 + (-6)]

= -18 ÷ (3 - 6)

= -18 ÷ (-3)

[tex]\boxed{=6}[/tex]

Răspunsuri:

  • A) a
  • B) b
  • C) b

- Lumberjack25