Răspuns :
b. (x-2)/x=7/13
13(x-2)=7x
13x-26=7x
13x-7x=26
6x=26
x=26/6
x=13/3
c. (3x+4)/(x+5)=5/3
3(3x+4)=5(x+5)
9x+12=5x+25
9x-5x=25-12
4x=13
x=13/4
Salut!
b)
(x-2)/x=7/13
13(x-2)=7x
13x-26=7x
13x-7x=26
6x=26
x=26/6
x=13/3
c)
(3x+4)/(x+5)=5/3
3(3x+4)=5(x+5)
9x+12=5x+25
9x-5x=25-12
4x=13
x=13/4
Succes!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!