Răspuns :
a + b = 49
a : b = 6 => a = 6×b
6×b + b = 49
7×b = 49
b = 49 : 7
b = 7
a = 49 - 7
a = 42
a+b=49
a:b=6=> a=6×b
înlocuim pe a in suma si vom avea:
6b+b=49
7b=49 |:7 (împărțim toată relația la 7)
b=7
a=6×7
a=42
Verificare:
42+7=49 (adevărat)
42:7=6 (adevărat)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!