Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
A={x € Z | -2 ≤ x+3 ≤ 5}
-2 ≤ x+3 ≤ 5
-2 - 3 ≤ x ≤ 5 - 3
-5 ≤ x ≤ 2
A = {-5, -4, -3, -2, -1, 0, 1, 2}
-5 - 4 - 3 - 2 - 1 + 0 + 1 + 2 = -12
Bună!
A={x∈Z | -2≤x+3≤5}
-2≤x+3≤5/-3 ⇔
⇔ -5≤x≤2
x∈{-5, -4, -3, -2, -1, 0, 1, 2} ⇒ A={-5, -4, -3, -2, -1, 0, 1, 2}
S=-5+(-4)+(-3)+(-2)+(-1)+0+1+2=
=-5-4-3-2-1+0+1+2=
=-9-3-2-1+1+2=
= -12
____________
∵ -1+1=0
∵ -2+2=0
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!