Răspuns :
1,(3) = ( 13 - 1 ) / 9 = 12 / 9 = 4 / 3.
√4/3 = √4/√3 = 2/√3= 2√3/3 ( am raționalizat ).
√4/3 = √4/√3 = 2/√3= 2√3/3 ( am raționalizat ).
[tex]\sqrt{1,(3)} =\sqrt{1\frac{3}{9} } =\sqrt{\frac{12}{9} }=\frac{\sqrt{12}}{\sqrt9} =\frac{2\sqrt3}{3}[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!