Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]\dfrac{4x+3y}{5x-2y}=\dfrac{13}{3},~=>~[/tex] (4x+3y)·3=13·(5x-2y), ⇒12x+9y=65x-26y, ⇒9y+26y=65x-12x, ⇒ 35·y=53·x, ⇒ y/x=53/35
nu este nici unul din răspunsuri .... una din două ... rezolvare greșită, enunț greșit ... :)))
[tex] \frac{4x + 3y}{5x - 2y} = \frac{13}{3} [/tex]
[tex]3(4x + 3y) = 13(5x - 2y)[/tex]
[tex]12x + 9y = 65x - 26y[/tex]
[tex] - 53x = - 35[/tex]y
[tex]x/y = \frac{53}{35} [/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!