Răspuns :
Răspuns:
x+2/x+11
x+2/x+2
x+2/x+11-x-2
x+2/9
Explicație pas cu pas:
x+2 divide pe x+11
x+2 divide pe el insusi adica pe x+2
x+2 divide diferenta lor de unde rezulta ca x+2 divide pe 9 adica x+2=divizorii lui 9
acum depinde daca x este intreg atunci
x+2=1,3,9,-1,-3,-9
x+2=1 x=-1
x+2=3 x=1
x+2=9 x=7
x+2=-1 x=-3
x+2=-3 x=-5
x+2=-9 x=-11
daca iti cere x natural atunci x=1si 7
b)x+3/4x+24
x+3/x+3
se inmulteste relatia a 2a cu 4 ca atunci cind se scad sa disparax
x+3/4x+24
x+3/4x+12
x+3/4x+24-4x-12
x+3/12 deci x+3 trebuie sa fie divizor a lui 12 adica
x+3=-1 x=-4
x+3=1 x=-2
x+3=-2 x=-5
x+3 =2 x=-1
x+3=-3 x=-6
x+3=3 x=0
x+3=-4 x=-7
x+3=4 x=1
x+3=-6 x=-9
x+3=6 x=3
x+3=-12 x=-15
x+3=12 x=9
C) 2x+1/3x+6
2x+1/2x+1
se inmulteste prima relatie cu 2 si a doua cu 3
2x+1/6x+12
2x+1/6x+3
2x+1/6x+12-6x-3
2x+1/9 adica 2x+1 = divizorii lui 9 adica 1,-1,-3,3,-9,9
egalezi pe 2x+1 cu fiecare din ei si determini x cum s-a procedat la punctele anterioare
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!