Răspuns :
Răspuns:
Explicație:
Termenul de etnogeneza provine din doua cuvinte grecesti "ethnos" (popor) si "genesis" (nastere, geneza)
astfel ca desemneaza procesul istoric de formare a unui popor.
In ceea ce priveste istoria etnica a Europei se poate afirma ca popoarele care s-au format intre fostele granite ale Imperiului Roman, sunt rezultatul unei sinteze etnice si culturale intre populatia romanizata si triburile germanice sau slave care, in urma unui amplu proces de migratie, au invadat si au ocupat teritorii intinse.
In urma acestei sinteze au rezultat popoarele romanice carora li se mai spune "popoare neolatine" (italienii, spaniolii, portughezii, francezii si romanii) acolo unde migratorii (germanici sau slavi) au fost "asimilati" cultural de populatia localnica si s-a vorbit in continuare, pana in zilele noastre, o limba de origine latina.
In alte zone in care factorul migrator a fost mai puternic s-au format popoare germanice (ex englezii, germanii, etc) sau slave (bulgari, sarbi, croati, etc)
Concluzionam ca structura etnica a continentului european este rezultatul unui proces complex, intins de-a lungul secolelor inceputului Evului Mediu.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Istorie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!