👤

(-3)³ +[(-2)⁷ : (-2)⁵ +18:(-6)+(-1)]²⁰¹²-(-1)²⁰¹¹ Tot cu rezolvare va rog Dau coroana

Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

(-3)³ +[(-2)⁷ : (-2)⁵ +18:(-6)+(-1)]²⁰¹²-(-1)²⁰¹¹

= -27 + [(-2)^2 - 3 - 1]^2012 - (-1)

= -27 + (4 - 4)^2012 - 1

= -27 + 0 - 1 = -28

Bună!

Rezolvare:

=(-3)³+[(-2)⁷:(-2)⁵+18:(-6)+(-1)] la puterea 2012-(-1)la puterea 2011

=-27+[(-2)^2-3-1]^2012-(-1)

=-27+(4-4)^2012-1

=-27+0-1

=-28

Mult succes!

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


En Learnings: Alte intrebari