Răspuns :
Limba este un instrument al comunicării, iar comunicarea este cea care ne ajută să ne înțelegem între noi. Limba nu este tramsmisă prin ereditate, ci ea este învățată în cadrul comunității în care trăim.
Cultivarea limbii, a exprimării corecte, bogate și nuanțate presupune un control permanent al comunicării scrise și orale. De exemplu, se poate realiza o discuție cultă, bogată în cuvinte elevate, în care ambii "actori" ai comunicării-emițătorul și receptorul-vor asimila mesajul la cel mai înalt nivel. Prin intermediul limbii arătăm că avem "putere" asupra cuvintelor folosite, că suntem o persoană cultă.
Lumea în care trăim este din ce în ce mai puțin interesată de folosirea unui limbaj corect și "înalt". Suntem într-o eră a lucrurilor făcute în grabă și nu mai acordăm importanță și atenție culturii, a lucrurilor de valoare. Cultura unui popor se "măsoară" și prin intermediul limbii și nivelului la care este folosită aceasta.
Asigurarea unei calități elevate ale comunicării presupune dobândirea unor cunoștinte și abilități. A vorbi înseamnă a fi înțeles, a comunica gânduri, a produce efecte: a convinge, a impresiona, a determina la acțiune. Societatea trebuie să capete deprinderi de exprimare corectă a limbii, cultă.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!