Răspuns :
Răspuns:
0
Explicație pas cu pas:
f(x)=x^2-2x-x+2=x(x-2)-(x-2)=(x-2)(x-1)
Calculezi f(0, f(1),f(2)...... inlocuind pe x cu 0,1,2.....
Insa tu observi ca f(1)=(-1) *0=0 deci produsul este egal cu ZERO (daca un factor e 0 ,produsul este 0)
Salutare!
f: R → R
f(x) = x² - 3x + 2
f(0) · f(1) · f(2) · ..... = ?
----------------------------------/
Inlocuim in functie:
f(0) = 0² - 3 · 0 + 2 = 2
f(1) = 1² - 3 · 1 + 2 = 1 - 3 + 2 = 0
f(2) = 2² - 3 · 2 + 2 = 4 - 6 + 2 = 0
⇒ f(0) · f(1) · f(2) · .... = 2 · 0 · 0 · .... = 0
- orice nr. inmultit cu 0 este egal cu 0
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!