Răspuns :
Răspuns:
a) EF=5
b) EF=10
c) EF=13
d) EF=25
Explicație pas cu pas:
- aplicam formula distantei dintre doua puncte:
[tex]EF=\sqrt{{(x_F-x_E)}^{2}+{(y_F-y_E)}^{2}}[/tex]
unde [tex]E(x_E;y_E)[/tex] iar [tex]F(x_F;y_F)[/tex]
Acum inlocuim:
a) E (12, 5)si F (15, 9)
[tex]EF=\sqrt{{(15-12)}^{2}+{(9-5)}^{2}}=\sqrt{3^{2} +4^{2}} =\sqrt{9+16}=\sqrt{25}=5[/tex]
b) E (2, 7) și f (10, 13)
[tex]EF=\sqrt{{(10-2)}^{2}+{(13-7)}^{2}}=\sqrt{8^{2} +6^{2}} =\sqrt{64+36}=\sqrt{100}=10[/tex]
c) E (7, - 3) și F(-5, 2)
[tex]EF=\sqrt{{(-5-7)}^{2}+{(2+3)}^{2}}=\sqrt{(-12)^{2} +5^{2}} =\sqrt{144+25}=\sqrt{169}=13[/tex]
d) E (21, 9) și F (-3, 2)
[tex]EF=\sqrt{{(-3-21)}^{2}+{(2-9)}^{2}}=\sqrt{(-24)^{2} +(-7)^{2}} =\sqrt{576+49}=\sqrt{625}=25[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!