Răspuns :
- Răspuns:
x = - 11
- Explicație pas cu pas:
Salut !
pentru a rezolva o ecuatie trebuie sa urmam anumiti pasi
3x + 1 = 2(x - 5)
1. rezolvam paranteza
3x + 1 = 2x - 10
2. separam necunoscutele si termenii liberi
! nu uitam sa schimbam semnul !
2x => - 2x
1 => - 1
ecuatia devine
3x - 2x = - 10 - 1
3. rezolvam
x = - 11
Bafta !
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!