Răspuns :
Răspuns:
1) 4(x+2) - 9x = 17
4x + 8 - 9x = 17
-5x = 9
x = -9/5
2)6(x+5) - 3x = 21
6x + 30 -3x = 21
3x = -9
x= -3
3) 11 - 3(x+5) = 2x + 1
11 - 3x -15 = 2x + 1
-4 - 3x -2x -1 = 0
-5x = 5
x= -1
Sper ca te=am ajutat sa intelegi si nu uita de coroana
Răspuns:
4 (x+2)-3x=17
4x+8-3x=17
x+8=17
x=17-8
x=9
6(x+5)-3x=21
6x+30-3x=21
3x+30=21
3x=21-30
3x=-9
x=-9:3
x=-3
11-3(x+5)=2x+1
11-3x-15=2x+1
-4-3x=2x+1
-4-1=3x+2x
5x=-5
x=-5:5
x=-1
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!