Răspuns :
Numele Eufrat ar putea proveni din Ufratu în persana veche, sau din avestană *hu-perethuua, însemnând "potrivit pentru traversat" (din hu-, însemnând "bun", și peretu, însemnând "vad"). O altă origine ar putea fi kurdă.[necesită citare] În această limbă, fere înseamnă "lat", re înseamnă "apă curgătoare" iar hat, "curgătoare", astfel fererehat ar însemna "apă curgătoare lată". Numele kurd actual, Ferat, este poate o contracție a numelui mai vechi. Totuși, etimologia indo-europeană a numelui este disputată din cauza numelor sumeriene și akkadiene, repectiv Buranun și Pu-rat-tu; Buranun fiind atestat într-o inscripție[necesită citare] a regelui Gudea (secolul al XXII-lea î.Hr.). Pare astfel probabil că numele în persana veche a apărut prin etimologie populară, pe baza numelui preiranian al râului.
Tigrul este un râu din Asia care străbate, Turcia, Siria și Irakul (1950 km). Izvorăște din munții Taurus și se unește pe teritoriul Irakului, cu râul Eufrat, formând fluviul Șatt el Arab care se varsă în golful Persic.
Are ca afluenți:
-Marele Zab
-Micul Zab
-Adhaim
-Diyala
-Batman (râu)
-Karun
Baraje:
-Barajul de la Klarkizi
-Barajul de la Dicle
-Barajul de la Cizre
-Barajul de la Ilisu
-Barajul de la Garzan
-Barajul de la Kayser
-Barajul de la Silvan
-Barajul de la Mosul
-Barajul de la Samara
Sper să te ajute!!!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Istorie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!