Răspuns :
A. -4≤x<3; x∈N=> x∈{0,1,2}
=> A={0,1,2}
B. -4≤x<3; x∈Z=> x∈{-4,-3,-2,-1,0,1,2}
=> B={-4,-3,-2,-1,0,1,2}
a) A U B ={-4,-3,-2,-1,0,1,2}=B
A ∩ B= {0,1,2}=A
A-B= Ø
B-A={-4,-3,-2,-1}
b) A⊂B | Adevarat
B⊂A | Fals
A⊂(A U B) | Adevarat
A⊂(B-A) | Fals
=> A={0,1,2}
B. -4≤x<3; x∈Z=> x∈{-4,-3,-2,-1,0,1,2}
=> B={-4,-3,-2,-1,0,1,2}
a) A U B ={-4,-3,-2,-1,0,1,2}=B
A ∩ B= {0,1,2}=A
A-B= Ø
B-A={-4,-3,-2,-1}
b) A⊂B | Adevarat
B⊂A | Fals
A⊂(A U B) | Adevarat
A⊂(B-A) | Fals
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
A = {0, 1, 2}
B = {-4, -3, -2, -1, 0, 1, 2}
A U B = {-4, -3, -2, -1, 0, 1, 2}
A ∩ B = {0, 1, 2}
A \ B = ∅
B \ A = {-4, -3, -2, -1}
__________
A ⊂ B adevarat
B ⊂ A fals
A ⊂ (A U B) adevarat
A ⊂ (B \ A) fals
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!