Răspuns :
- Repetiția "Pe dealul bătut de soare" are rolul de a evidenția prin repetarea succesivă a versului imaginea dealului scăldat în lumina caldă a soarelui care apune, accentuând locul care îl impresionează pe eul liric. De asemenea, acesta se regăsește de trei ori repetat în textul liric, accentuând anumite momente: liniștea în care copilul paște cireada, visul înspăimântător și finalul dat de nepăsarea bivolilor.
➤ REPETIȚIA este figura de stil prin care este reluat de mai multe ori același sunet, cuvânt, secvență, cu scopul de a accentua viziunea eului liric.
- Metafora ''se naște/În spaime cumplite un poet'' are rolul de a marca zbuciumul din sufletul eului liric, spaima fiind modul prin care poetul se naște din copilul simplu care paște cireada de bivoli. Acest dinamism transpus în poezie este dat de visul pe care copilul îl are.
Totodată, metafora poate fi interpretată ca fiind o sugestie față de lumea crudă, de drumul anevoios sau de persoanele care pun piedici, de care orice artist se ciocnește pe parcurs până va ajunge la momentul recunoașterii artistice.
➤ METAFORA este figura de stil care se remarcă prin trecerea de la sensul propriu la cel figurat al unui cuvânt și oferă însușiri deosebite printr-o comparație subînțeleasă, în care lipsesc termenii specifici (ca, precum).
╔════════❀
Succes!
╚════════❀
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!