Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)
(3²*3⁻³)⁻¹= (9 *1/3 )⁻¹=(9⁽⁹*1/27⁽⁹)⁻¹=(1/3)⁻¹=1/1/3=3
b)
(7⁻¹)⁴*(7⁻²)²=(1/7) *( 1/7⁻²)²=(1/7⁴)*(1/7⁻⁴)= 1 /7⁰=1/1=1
c)
(4³*4⁻⁵)/4⁻⁴=(4⁻²)/4⁻⁴= (1/4²)/1/4⁴)= 4²=16
d)
32*2⁻⁶=2⁵*2⁻6=2⁻¹=1/2
e)
(5⁻³*5⁵)/5²*3=(5²)/25*3= 25⁽²⁵/75⁽²⁵= 1/3
f)
49*(7⁻²)²=49*7⁰=49*1=49
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!