👤

Rezolvati sistemul... Dau coroana și ma abonez ​

Rezolvati Sistemul Dau Coroana Și Ma Abonez class=

Răspuns :

[tex]3(2x + y) - 2(x + 2y - 5) + 7 = 27 \\ 6x + 3y - 2x - 4y + 10 + 7 = 27 \\ 4x - 1y = 27 - 10 - 7 \\ 4x - y = 10[/tex]

[tex]5(x - y + 2) = 4(2x - y + 3) - 13 \\ 5x - 5y + 10 = 8x - 4y + 12 - 13 \\ 10 - 12 + 13 = 8x - 5x - 4y + 5y \\ 1 = 3x + y \\ 3x + y = 1[/tex]

deci o sa avem:

4x-y=10

3x+y=1 (-y se reduce cu +y)

deci 7x=11 ....deci x =7/11

apoi înlocuim

[tex]3 \times \frac{7}{11} + y = 1 \\ \frac{21}{11} + y = 1 \\ y = 1 - \frac{21}{11} \\ y = - \frac{10}{11} [/tex]

cred