Răspuns :
Răspuns:
√2+√3 supra √6= √12+√18 supra 6= 2√3+3√2 supra 6
Explicație pas cu pas:
Rationalizam cu √6.
Explicație pas cu pas:
[tex] \frac{ \sqrt{2} + \sqrt{3} }{ \sqrt{6} } = \frac{ \sqrt{2} + \sqrt{3} }{ \sqrt{2} \times \sqrt{3} } = \frac{ \sqrt{2} }{ \sqrt{2} \times \sqrt{3} } + \frac{ \sqrt{3} }{ \sqrt{2} \times \sqrt{3} } = \frac{1}{ \sqrt{3} } + \frac{1}{ \sqrt{2} } [/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!