Răspuns :
Răspuns:
Circuitul apei în natură este unul dintre cele mai miraculoase, dar în același timp și utile fenomene.
Apa este esența vieții, dar mai presus de toate apa este viața însăși.. circulând liberă, unde, când și sub ce formă dorește, ea aduce cele din neființă în ființa, și, uneori, invers.
Traseul ei este ca o vânătoare de comori cu hartă.. Pornind de la STAREA LICHIDĂ, putem spune că această substanță are trasee atât exterioare ( sub formă de APE CURGĂTOARE/stătătoare), cât și SUBTERANE. În drumul ei, irigă pământurile agricole, oferă curent sau umple coșurile pescarilor cu pește proaspăt. Când SOARELE arde mai puternic, apa SE EVAPORĂ încetul cu încetul sub formă de VAPORI, care se unesc, pe cer, într-unu sau chiar mai mulți NORI. Când norii devin prea grei, își sloboadă sarcina pe pământ : stropi cristalini și delicați de apă. Dar dacă vremea este rece, apa se va coborâ luând chip de fulgi. Odată ce aceștia au atins pământul, ale rânduri se așează peste ei, formându-se nămeți. Dar cu toții știm faptul că, fie și iarnă, se e mai arată uneori zile călduțe. Fulgii de topesc, după care se SOLIDIFICĂ, rezultând gheața. Apoi procesul o ia de la început, mai exact partea in care soarelui i se mai duce din timiditate și încălzește din nou suprafața pământului. Gingașii vapori se ridică iar spre cer, lăsându-ne pe geamuri stropi de apă. Acest fenomen se întâmplă din cauza diferenței prea mari de temperatură (cea din casă fiind mai caldă decât cea de afară) și o recunoaștem sub numele de CONDENS, sau mai simplu, aburire.
Desigur că dacă apa ne-ar auzi acum încercările disperate de a o descrie, ar râde cu aburi, dar este important pentru fiecare dintre noi să știm măcar puțin despre minunata lume in care trăim.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Biologie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!