Răspuns :
Răspuns:
a) x^2+4x-2=0
a=1
b=4
c= -2
delta= b^2 - 4ac
delta= 4^2 - 4•1•(-2)
delta= 16+8
delta= 24
X1= -b+ radical din delta/2a
X1= (-4+2 radical din 6)/2
X1= 2(-2+ radical din 6)/2
aici se simplifica 2 din fata parantezei cu 2 de la numitor
X1= -2+ radical din 6
X2= -b - radical din delta/2a
X2= -4 - 2 radical din 6/2
X2= 2(-2 - radical din 6)/2
se simplifica din nou 2 din fata parantezei cu 2 de la numitor
X2= -2 - radical din 6
b) 19x + 50 = 0
19x = -50
x = -50/19
Explicație pas cu pas:
^ = ridicat la putere
/2 = supra 2
/2a = supra 2•a
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!