Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a - b = 63
a = 4b + 3
4b + 3 - b = 63
3b = 63 - 3 = 60
b = 60 : 3 = 20
a = 63 + b = 63 + 20 = 83
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Fie numerele căutate sunt a și b
a-b=63 (1)
a=b·4+3 (2). Înlocuim în (1), ⇒ 4b+3-b=63, ⇒3b+3=63, ⇒3b=63-3, ⇒3b=60, ⇒b=60:3, ⇒b=20.
Din (2), ⇒ a=4·20+3, ⇒ a=83.
Răspuns: 83, 20.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!