Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Inmultirea unei matrice cu un scalar (numar) presupune inmultirea fiecarui element al matricei cu acel scalar.
Adunarea matricelor presupune adunarea element cu element de exemplu daca am matricea A=(a11,a12,a13) si matricea B=(b11,b12,b13), A+B=(a11+b11,a12+b12,a13+b13), deci fiecare element din A se aduna cu corespondentul sau din B.
Bun, in stanga ai o matrice care contine necunoscute, in dreapta ai o alta matrice, fie cu numere reale, intregi, naturale etc, fie si aceea cu necunoscute.
Pentru aflarea necunoscutelor, trebuie sa egalezi fiecare element din stanga egalului cu elementul corespunzator din dreapta egalului. De exemplu la ex. 2 am format un sistem de ecuatii astfel: 5x (primul element al matricei din stanga egalului)=10 (primul element al matricei dim dreapta egalului) si tot asa.
La exercitiul 3, treaba sta putin altfel, trebuie sa presupui ca matricea X=(a,b,c,d) si sa faci calcule astfel incat in stanga egalului sa obtii o matrice si in dreapta o alta matrice. La final, egalezi elementele si obtii un alt sistem de ecuatii, il rezolvi si afli a,b,c,d, adica matricea X.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!