Răspuns :
2 > 0 ⇒ |2| = 2
7 > 0 ⇒ |7| = 7
√2 - 1 > 0 ⇒ |√2 - 1| = √2 - 1
-3 < 0 ⇒ |-3| = -(-3) =+3 = 3
-5 < 0 ⇒ |-5| = -(-5) =+5 = 5
1-√2 < 0 ⇒ |1-√2| = -(1-√2) = -1+√2
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Functia modul pozitiveaza orice entitate aflata in modul.
Adica daca ai modul din ceva pozitiv este evident acel ceva pozitiv, iar daca ai modul din altceva negativ este acel altceva DAR POZITIV(cu +).
Ti-am facut o mica introducere aici ca sa nu te mai sperii cat auzi de modul... :)
Exemple:
I 0 I = 0
I 2 I = 2
I -5,7 I = 5,7
I 1-rad2 I ≅ I 1-1,41 I ≅ I -0,41 I ≅ 0,41
I rad2 - 1 I ≅ I 1,41 - 1 I ≅ I 0,41 I ≅ 0,41.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!