Răspuns :
[tex]\it (\sqrt2+3)^3=(\sqrt2)^3+3\cdot(\sqrt2)^2\cdot3+3\cdot\sqrt2\cdot3^2+3^3=2\sqrt2+18+27\sqrt2+27=\\ \\ \\ =45+29\sqrt2[/tex]
[tex]( \sqrt{2} + 3) {}^{3} \\ formula \: (a + b) {}^{3} = a {}^{3} + 3a {}^{2}b + 3ab {}^{2} + b {}^{3} [/tex]
[tex] = 2 \sqrt{2} + 18 + 27 \sqrt{2} + 27 = 29 \sqrt{2} + 18 + 27 = 29 \sqrt{2} + 45[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!